maandag 9 september 2024

Wolken zee

Zo wat een wolken vandaag. Soms merk je het pas als ze er een tijdje niet zijn geweest. Dat had ik vanmiddag toen ik in mijn pauze naar het strand ging voor een wandeling. Ik kon niet stoppen met foto's maken.
Vanmorgen had ik ook al zo'n geluk. Wel twee dagpauwoog vlinders. Nog meer geluk. Want ik heb de laatste flessen afgewassen en van hun etiketten ontdaan. Wat een werk was dat. Dit alles voor mijn installatie Groei briljant, die 14 en 15 september te zien zal zijn in Turnhal in Ellecom. Al meerdere keren exposeerde ik deze installatie en al meerdere keren gooide ik vanwege ruimtegebrek de flessen na de expositie alsnog in de glasbak. Dat ga ik dit keer niet meer doen. Wat een rot werk is dat geworden zeg. De lijm waar de etiketten zijn vastgeplakt is verandert. Niet te doen. Knetter hard geplakt. Soms zelfs met twee verschillende soorten lijm, de ene voor het etiket aan de voorkant en een andere soort voor die aan de achterkant. Gekkenwerk. Mopperend na honderden etiketten stak ik ook nog eens flink in mijn eigen hand. Brrrr, pleisters geplakt en verder met een gele handschoen. Waar ik ook nog eens allergisch voor ben. Dus logisch dat ik daarna zoveel geluk ervoer. Wolken weelde en dagpauwogen. Klaar mee. De etiketten marathon is gewassen.
Plus ik had ook nog eens mazzel. Want ik maakte veel foto's van die wolken, zag ook dat het steeds donkerder werd. Precies op tijd weer binnen voor de bui viel. Wat een geluk. Na het eten bakte ik ook nog eens twee taarten. Die van het recept van de workshop van Mariëtte Ciggaar. Mijn nieuwe lievelingstaart.

zondag 8 september 2024

Expositie Weidevogels Krommeniedijk

Vandaag was Kunstroute in Krommeniedijk, en ik mocht deelnemen met weidevogels uit de series Schijnen in kwetsbaarheid en Rare vogels. Speciaal voor deze expositie maakte ik er extra weidevogels. Eerst moest ik nog leren welke vogel een weidevogel is. En welke soorten er voorkomen in de omgeving van Krommeniedijk. In ieder geval blauwe reigers, kieviten, eenden, fazanten en grutto's.
Het was perfect weer om de route te fietsen. Het was dan ook druk bezocht.
Leuke ontmoetingen en de schaduw op de vloer was prachtig.

woensdag 4 september 2024

Kunstroute Krommeniedijk inrichten

Vandaag werk uit mijn serie Schijnen in kwetsbaarheid en Rare vogels naar mijn expositie locatie gebracht in Krommeniedijk. Zondag mag ik deelnemen aan de Kunstroute met het thema weidevogels. Ik rijd die kant op. Sla de A9 bij Uitgeest af, neem de afslag en zie het land vol vogels, die ik niet direct herken. Het is een klein weggetje, met geen verkeer. Ik stop en tot mijn schik zie ik dat het grazende fazanten zijn. Hoe leuk is dat?! Zoek ik op hoe je een groep fazanten noemt heeft het ook nog een leuke naam: een boeket. Ha! Zag ik zomaar op weg naar mijn expositie Krommeniedijk 165 een boeket fazanten.
Thuis bij de thee ontleed ik een uilenbal die ik had gevonden in de Turnhal in Ellecom. Veel miniatuur kaken met tanden. Interessant om te zien.

zondag 1 september 2024

Into the great wide open 2024

Het was weer heerlijk op festival ITGWO op Vlieland. Vier festival dagen vol kunst, muziek, vrienden, zon, zee, strand, natuur en geluk. Alsof iedereen even helemaal los is. De vrijheid voel je overal op het festival.
Het genieten begint bij direct bij de opening van het festival. Stipt drie uur beginnen we bij het kunstwerk Curve van Cocky Eek en Boukje Schweigman i.s.m. Machinefabriek. In de avond gaan we De Bolder in, ongebruikelijk. Kwam er nooit meer, na een eerdere ervaring dat ik vind dat De Bolder voor jongeren is. En toen kwam ook het zweet van het plafond af, jak. Zo'n tien jaar was ik er niet meer in gegaan. Het bleek meteen mijn favoriete festival moment. De twee koppige band O. speelde er. Joe Henwood op bariton saxofoon en Tash Keary op drums. Geweldig!
Verder genoten van Clean Pete journaal, met Joost Oomen en Astronaut te gast. De nacht kunstroute was weer sprookjesachtig en inspirerend. Fijn ook bij kunst van Verstrengeld, Wies Noest, Clinton Kabena, en muziek van Froukje, S10, Walt disco, Searows, I'm the hug, Loverman, The Haunted youth, The Brother Brothers, Sylvie Kreusch, Mary in the junkyard en de afsluiter Yin Yin. Met de veerboot en een kleurrijke zonsondergang verlaten we het eiland en gaan terug naar het vaste land.