vrijdag 27 december 2019

Goed toeren

Vandaag gaan we naar Monteverde, naar het regenwoud, of eigenlijk is het een nevelwoud. Een mooie toer. Wat een enorme bomen en zo veel groen. Onze taxi heeft onderweg een lekke band. De wegen hebben veel hobbels en kuilen. Dus gebeurd regelmatig blijkbaar. Ze verwisseld de band in een tijd waar menig Formule 1 rijder jaloers op kan zijn.
Tegen de avond komen we aan en doen dan toch direct een nachttoer in het donker. Ja iets anders verwacht je niet van een nachttoer. Behalve dan dat het gewoon op de avond is, om zes uur 's avonds worden we al verwacht. Het is immers rond vijf uur donker. Niet met schemer. Hier lijkt de wereld vierkant. Want je kunt aan het eind van de middag de zon onder die gaan. Opletten als je de zonsondergang wilt zien, want als je één tel omkijkt is de zon onder, floep.
Ik had gedacht dat ik bang zou zijn in een regenwoud, maar dat is niet zo. Misschien ook omdat het eerste dier wat we zien een slang is, die onmogelijk in je scheenbeen kan bijten, want die zit zo'n meter of zes hoog, opgerold te slapen. Bijna niet met blote oog te zien.
Verder zien we een vogelspin, die er volgend de gids al 20 jaar woont en een vaste slaapplek heeft en die is thuis. Dus die zien we ook. Tot nu toe niet heel moeilijk zoeken naar een slang en een vogelspin. Toch leuk om ze te zien.
Verder zien we nog wat slapende vlinders en vogels en vliegen er vleermuizen rond. Ohja en we horen heel veel geluiden. Met name van de andere honderd bezoekers, die ook een nachttoer met gids doen.