donderdag 19 mei 2016

Vogel verzamelaar

Romantisch vind ik het verhaal van een meisje die mini cadeautjes krijgt van kraaien die ze elke dag voert. Een hele verzameling heeft ze inmiddels. Kijk maar. Ik vertelde het laatst nog aan mijn ouders toen zij vertelden dat ze takjes cadeau krijgen van een kraai die in hun tuin komt eten.
Ik voer de vogels ook en voorzie ze van water. Samen met Teun hebben we een soort mini elfen moestuin gemaakt voor in onze tuin. Met een elfen schommel en een kabouterpad gemaakt van kleine edelstenen. Van mijn buurjongen van vroeger Björn kreeg ik een olifant en twee vogels. Deze mochten ook in de elfentuin.
Vrolijk werd ik toen ik op 24 april zag dat een van de vogels de olifant in het glas water had gestopt. 18 mei zat een van de plastic meesjes met z'n kop onderste boven in het glas water.
Dit vond ik allemaal enorm grappig. Tot er één van de massief plastic vogels verdwenen was. Vandaag de ander. Toen keek ik eens goed naar het pad. Die was ook weg.
Nou ja! Welke vogel neemt onze spullen mee? Waar is het?  In een vogelnest? Worden ze naar een andere tuin verplaatst?
Nu is het afwachten wanneer de olifant weg is. Die heeft wel iets meer gewicht. Die moet je dan ook niet op je hoofd krijgen. Lekker, als de vogel hem net meeneemt en hem onderweg laat vallen. Auw. Zoals je misschien op de onderste foto aan de houding van de olifant kunt zien, heeft er al wel weer een vogel aan gezeten.