donderdag 13 mei 2021

Waterwerken en waterspelen

Water, heilzaam, woest, ontspannend, loslatend, inspirerend, spiegelend en om een duik in te nemen. Ook gewoon als het een koude dubbelfeestdag Hemelvaartsdag en Suikerfeest is. Brrrr. Op de kade bij De Bonte Zwaan waar Edith Brouwen en Melissa Halley met nog drie andere kunstenaars hun werk en project een week lang laten zien, waren tientallen kinderen en één volwassen man aan het zwemmen. De man had een natpak aan. De kinderen in zwemkleding. Hup, bommetje zo de plomp in. Heerlijk.
Fijne ontmoetingen op een inspirerende plek daar bij De Bonte Zwaan. Nieuw voor mij was het werk van Linda Rusconi. Net als op het werk van Edith Brouwer en Melissa Halley daar nu dus ook dol op. Op haar werk. Trouwens, ik ben ook gek op Edith haar haar. Zo'n mooie bos heeft ze. Soms is ze enthousiast aan het praten en kan ik alleen maar luisteren en genieten van die lokken.
's Ochtends nog gewerkt aan slingers van papier en 's avonds met Teun nog een duik genomen in de sloot. Een blik geworpen. De mogelijkheid onderzocht. Oftewel even genoten langs de waterkant.