woensdag 5 mei 2021

Goud in Groningen aan zee

Ga je naar stad Groningen kom je onder invloed van de zee. Water en wind. De zeeslag sloeg tegen de ramen van de torenkamer op zes hoog neer. Vandaag met Linda Meulenhoff op atelier bezoek bij Josse van Bij Josse. Linda had een prijs gewonnen, de BINGO van Blauwdruck notabene en zo kwam het dat we vandaag naar Groningen gingen voor atelierbezoek en meer.
Het was ook net een strandbezoek. Het strand, daar zijn we alle drie (Linda, Josse en ik) dol op. Het was een heel inspirerend bezoek.
We hadden er honger van gekregen, beretrek zelfs. Dat kwam goed uit, want bij De Beren was plek op het terras en we konden kiezen uit het herfstmenu. Toepasselijk.
Daarna gingen we op vakantie bij Le Souk. Alsof ik al mijn voorgaande vakanties in Spanje, Portugal, Turkije, Italië en Egypte in één keer herbeleefde. Zo simpel kan het. De aankleding, de geuren. Ik was heel even ver weg. Een tas vol kruiden, specerijen en joekels van rozijnen mee terug. Als afsluiter nog een pilsje in de zon bij de café De Kale Jonker. Het was goud en geel wat de klok sloeg. Goudsmid, schelpen van goud, kaart voor gouden moeders, gouden duif op de torenspits van Der Aa kerk, een zeemeermin in goud. Het pilsje kleurde goud toen de zon precies op onze tafel doorbrak.Een fijne vakantie in één dag.